Новорічний стіл важко уявити без смачних салатів, але традиційні «Олів’є» та «Шуба» вже всім набридли. Якщо хочете здивувати гостей і при цьому не витрачати багато часу на приготування, радимо звернути увагу на 6 простих і швидких рецептів салатів, які миттєво розлітаються зі столу. Детальні інструкції та список інгредієнтів знайдете на нашому сайті, а також в окремій статті про святкові рецепти.
- Салат з креветками та авокадо
Інгредієнти:
Креветки – 300 г
Авокадо – 2 шт.
Помідори черрі – 200 г
Листя салату – 100 г
Лимонний сік – 1 ст. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Відваріть і очистіть креветки. Наріжте авокадо кубиками, помідори черрі – половинками. Змішайте всі інгредієнти, додайте листя салату. Заправте лимонним соком і оливковою олією, посоліть і поперчіть.
- Салат «Фруктовий вибух»
Інгредієнти:
Апельсини – 2 шт.
Яблуко – 1 шт.
Гранат – 1 шт.
Горіхи волоські – 50 г
Мед – 1 ст. л.
Приготування:
Очистіть і наріжте фрукти кубиками. Змішайте з горіхами та медом. Подавайте одразу, щоб салат залишався свіжим.
- Салат з куркою та ананасами
Інгредієнти:
Варена курка – 200 г
Консервований ананас – 150 г
Сир – 100 г
Майонез – 2 ст. л.
Зелень – за смаком
Приготування:
Наріжте курку і сир кубиками. Змішайте з ананасом і майонезом. Прикрасьте свіжою зеленню перед подачею.
- Салат з червоною рибою та огірком
Інгредієнти:
Червона риба (лосось, форель) – 200 г
Огірки – 2 шт.
Сир фета – 100 г
Оливкова олія – 2 ст. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Приготування:
Наріжте рибу і огірки смужками. Додайте сир фета, полийте олією і лимонним соком. Перемішайте і подавайте охолодженим.
- Салат з буряком та волоськими горіхами
Інгредієнти:
Варений буряк – 2 шт.
Горіхи волоські – 50 г
Часник – 1 зубчик
Майонез або йогурт – 2 ст. л.
Зелень – за смаком
Приготування:
Натріть буряк на крупній тертці. Додайте подрібнені горіхи і часник. Заправте майонезом або йогуртом, прикрасьте зеленню.
- Салат «Сніжний сюрприз»
Інгредієнти:
Капуста пекінська – 200 г
Яйця – 3 шт.
Кукурудза консервована – 150 г
Майонез – 2 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Відваріть яйця і наріжте кубиками. Змішайте з капустою та кукурудзою. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть.
Ці салати стануть яскравою прикрасою будь-якого новорічного столу, дозволять освіжити меню та здивувати гостей. Вони прості у приготуванні, смачні та завжди популярні. Спробуйте додати їх у своє святкове меню, щоб отримати максимум задоволення від святкування.
