• Пн. Ноя 25th, 2024

Proof

Полезные статьи и другая важная информация

З чим можна приготувати гарбуз: плов з гарбузом

Автор:admin

Окт 18, 2024
З чим можна приготувати гарбуз: плов з гарбузом

Осінь — час теплих ароматів і золотих кольорів, і що краще може уособлювати цю пору, ніж яскравий гарбуз? Цей овоч легко стає зіркою на кухні, доповнюючи різноманітні страви своєю ніжною текстурою і солодким відтінком. Сьогодні блог COMFY розповість, як приготувати плов з гарбузом — чудову страву, яка поєднує традиційний смак з несподіваними нотками.

Інгредієнти для плову з гарбузом

Для приготування цієї страви вам знадобляться прості інгредієнти, які завжди можна знайти у будь-якій коморі або на ринку:

  • 500 г гарбуза
  • 2 склянки довгозернистого рису
  • 1 середня цибулина
  • 2 морквини
  • 100 г вершкового масла або оливкової олії
  • 1 чайна ложка зіри
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1 жменя родзинок (за бажанням)
  • Сіль і перець за смаком

Процес приготування

Підготовка гарбуза і овочів. Почніть з очищення гарбуза від шкірки і видалення насіння. Наріжте його на кубики приблизно по 2 см. Далі очистіть і наріжте цибулю та моркву: цибулю — дрібними кубиками, моркву — тонкими смужками або натріть на великій тертці.

Підсмажування овочів. У великій каструлі або казані розігрійте вершкове масло або оливкову олію. Додайте цибулю і обсмажте до прозорості. Додайте моркву і продовжуйте смажити ще кілька хвилин, доки овочі не стануть м’якшими.

Додавання гарбуза і спецій. Після цього додайте гарбуз у каструлю і обсмажте його протягом 5-7 хвилин, щоб він почав пом’якшуватися. Потім додайте спеції: зіру, корицю і куркуму. Спеції допоможуть розкрити аромати гарбуза і зроблять страву насиченішою.

Рис і варіння. Промийте рис кілька разів під холодною водою і додайте його до овочів. Ретельно перемішайте, щоб рис увібрав аромат масла і спецій. Залийте гарячою водою в пропорції 1:2 (на 2 склянки рису — 4 склянки води). Додайте сіль за смаком. Накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні приблизно 20 хвилин, доки рис не стане м’яким і вся вода не вбереться.

Фінальні штрихи. Коли плов з гарбузом готовий, зніміть його з вогню і залиште під кришкою ще на 10 хвилин, щоб рис «дозрів». За бажанням додайте жменю родзинок для солодкості та додаткової текстури.

Автор: admin